top of page

HOITO

Fretti, aivan kuin mikä muukin tahansa lemmikki, tarvitsee erilaisia hoitotoimenpiteitä päivittäin, viikoittain, kuukausittain sekä vuosittain. Hoitotoimenpiteet eivät välttämättä ole freteille kovinkaan mieluisia, mutta säännöllisellä totuttamisella niistä saa tehtyä siedettävämpiä. Ei myöskään kannata unohtaa lahjontaa, joten herkkutahna kannattaa pitää välittömässä läheisyydessä hoitotoimenpiteitä tehdessä.

Hoitotoimenpiteisiin kuuluu virkeystason ja yleinen terveyden tarkkailu, ulosteiden tarkkailu, kynsien leikkuu sekä myös korvien puhdistus ja suun kunnon tarkkailu. Frettien ollessa pieniä eläimiä, on etenkin virkeystason ja terveyden yleinen tarkkailu hyvin tärkeää. Suosittelen, että 4-vuotiaasta lähtien fretille tehtäisiin kerran vuodessa terveystarkastus eläinlääkärillä.

Normaalitilanteessa frettiä ei ole tarpeen pestä. Pesut ovat suositeltuja ainoastaan, jos fretti on sotkenut itsensä johonkin, mitä sen ei ole terveellistä itse pestä turkistaan. 

Suositusten mukaisesti fretit rokotetaan vuosittain penikkatautia vastaan, ensimmäisen kerran 10-14 viikon ikäisenä. Rabies- eli raivotautirokotusta ei ole tarpeellista antaa, ellei fretin kanssa matkustella Suomen rajojen ulkopuolella.

 

Sairauksista, joita freteillä yleisimmin on, voit lukea täältä.

IMG_7866.JPG
bottom of page